Сусрет представница Партије европских социјалиста и чланица ДС

Солидарност и оснаживање жена биле су централне теме сусрета између представница Партије европских социјалиста (PES Women), организације Rainbow Rose и чланица Демократске странке, коју су представљале повереница Форума жена Марина Николић, портпаролка ДС Алиса Коцкар и одборнице у Скупштини града Београда Тања Цакић и Мирјана Касем.
У четвртак је у просторијама општинског одбора ДС Врачар одржана радионица на којој су мапирани најважнији проблеми и постављени темељи сарадње у наредном периоду. Готово сигурно ће тема родно заснованог насиља и техника доминације бити окосница даљег заједничког деловања три организације, јер се са насиљем на веома сличан начин суочавају и жене у Србији, Немачкој, Шведској, Ирској и Шпанији, мада веома важну разлику чини управо постављање институција и медија у најделикатнијим ситуацијама. Дискутовало се и томе како премостити јаз између онога што се обећава и најављује у јавности и онога што се стварно имплементира у домену остваривања права жена, али и целе ЛГБТ заједнице. Неизбежна тема биће и недовољно учешће и стварна представљеност жена у политичким процесима, па ће иновативност, солидарност и упорност несумњиво бити важне за жене широм Европе у предстојећим месецима.

За почетак, у суботу, 17 септембра, београдске демократе биће још једном домаћини окупљања, али овог пута дружења и припреме за Европрајд, где ће прикључити и бројни представници и представнице европских социјалдемократских партија и посланици и посланице како Демократске странке, тако и Европског парламента.

Информативна служба ДС