Градоначелник Шапић и Савски насип - од незнања и криминала до угрожавања Београђана

Београђанке и Београђани су по ко зна који пут згрожени изјавом градоначелника Шапића како није угрожен Савски насип, већ махом нелегални објекти уз обалу. Напросто траги-комично звучи и изјава градоначелника да "не постојиинституцијакоја би проценила угроженост Савског насипа"!
Желећи само да верујемо да градоначелник својим бескрајним смислом за хумор покушава да шармира Београђане, не можемо а да се ипак не запитамо кога он то заправо штити оваквим изјавама и деловањем? Штити ли он то заправо криминалце који зарад сопственог профита угрожавају безбедност десетина хиљада Београђана или би требало ипак да штити управо те исте грађане и њихово право на безбедан живот?

Позивамо градоначелника да, уколико већ сам не зна које све институције постоје и чиме се оне баве, пита некога ко то зна, или напросто часно поднесе оставку и своје место препусти некоме ко уме да обавља посао градоначелника.
Подсећамо да је Академија инжењерских наука Србије већ детаљно изнела и образложила свој став о угрожености Савског насипа у којем је побројано најмање једанаест узрока, махом дела људског немара попут бушења насипа за водоводне цеви, нелегалних пешачких и аутомобилских стаза, као и грађења нелегалних попречних насипа преко корита за одводњавање.

Савском насипу је потребна хитна санација и увођење реда у циљу заштите насипа. Угледни стручњаци, професори и доктори са правим дипломама и великим знањем и искуством су своје мишљење изнели.

Овом приликом најоштрије осуђујемо срамне изјаве градоначелника Шапића поводом проблема Савског насипа и залажемо се за хитно увођење реда на Савском насипу у корист свих грађана, а не џепова бахатих појединаца и криминалаца блиских режиму СНС.
Демократе знају како!


Градски одбор Демократске странке Београд