ДС подржала активисте на Шодрошу који су јуче успели да зауставе “Миленијум тим”

Демократска странка упозорава да су грађани Новог Сада поново изложени насиљу које постаје све учесталије и истиче да су демократе забринуте за безбедност активиста Шордош Сурвивор кампа који су јуче успели спрече радове на Каменичкој ади.
Наиме, активисти су успели да зауставе раднике и камион „Миленијум тима“, који је довезао машину, да започну радове и „припреме терен“ за сутрашњи долазак државних органа. „Миленијум тим“ је добро позната фирма - главни извођач радова у пројекту „Београд на води“ и која је одговорна за бесправно рушење објеката у Херцеговачкој улици у Савамали у изборној ноћи 14. и 25. априла 2016. године. Те ноћи полиција није реаговала на позиве узнемирених грађана, а грађани Србије су 6 година ускраћени за информацију ко је наредио рушење. Јасно је да је послушан савет Александра Вучића. Уместо под окриљем ноћи, под фантомкама, опремљени палицама и уз застрашивања и везивања, овог пута се суочавамо са покушајем дневног рашчишћавања терена. У овом, као и у претходним случајевима, власт стоји иза свега, а како је до сада показала да може да ради све што и на који год начин пожели, безбедност активиста је и те како угрожена.

Ми, демократе, стајемо уз активисте и пружамо им пуну подршку. Наши активисти ће свакодневно, као и до сада, делити судбину са активистима Шордош Сурвивор кампа. Демократска странка обећава да ће након промене власти сваки облик насиља над грађанима и јавним добром добити свој епилог.

Информативна служба Демократске странке