ДС, Народна, Морамо: У Скупштини правно насиље, Вучић тражи да нам се не да реч

Демократска странка, Народна странка и коалиција Морамо у скупштинском холу организовали су ванредну конференцију, незадовољни третманом опозиције током седнице Народне скупштине, наводећи да није поштован Пословник и да су неки од њих сатима чекали на реч.
Миодраг Гавриловић, потпредседницк ДС, изјавио је да се у Скупштини Србије дешава правно насиље, а да на дневном реду нису аргументи него личне увреде. Хтео сам да указем на кршење Пословника, шест сати сам чекао да добијем реч, навео је.

Забрињавајуће је, како је рекао, да је председник Србије тражио од председника Скупштине Владимира Орлића да им не даје реч. Мени је данас ускраћена слобода говора, навео је.

Радомир Лазовић из коалиције Морамо је оценио да је седница окренута томе да Вучић испадне спасилац где га нападају и леви и десни, а он је стена. Нема ништа од тога, каже он.

Мирослав Алексић из Народне странке оценио је да су се представници власти одвикли од опозиције. Како је рекоа, председник је имао времена без ограничења да прича о поразу у преговорима са Албанцима. „БИА и службе му припремиле слике и документа о свима нама, често монтиране… Схватили су грађани да је цар го“, навео је Алексић, констатујући да се председник заклиње се у Милана Радоичића.

„Или поштујемо пословник или не поштујемо, ако не поштује председник скупштине, неће ни опозиција“, наводи Алексић.

Извор: Н1