ДС Крагујевац: „СНС да престане са злоупотребом школа и деце“

Активисти  СНС-а из неколико месних одбора у Крагујевцу, ових дана су се медијски похвалили и промовисали , тако што су објавили  заједничку фотографију са директорком ОШ „Свети Сава“ на Аеродрому. У својој самопромоцији изјавили су  да су поправили и заменили део школске ограде као и да су уређивали школско двориште.
Пропустили су да кажу како су они, али и директорка школе која је у обавези да обезбеди законитост рада установе, у потпуности игнорисали Закон о основама система образовања и васпитања који у члану 113. изричито забрањује страначко организовање и деловање, као и коришћење школског простора у те сврхе.

Демократска странка обавештава све грађане Крагујевца , да је средства неопходна за поправљање ограде школе, по Закону у обавези да обезбеди локална самоуправа. Међутим да се поступило по закону, онда не би било прилике за страначку промоцију. Можда су активисти СНС-а, својим мотом акције у коме истичу да: „много можемо сами да урадимо, не треба увек чекати на друге“, желели да кажу да је локална самоуправа неспособна да реши проблеме  школа и да грађани морају сами да узму ствари у своје руке. И они, баш као и сви грађани Крагујевца одлично знају да нема никакве сврхе очекивати да било шта уради нестручна, незаинтересована и корумпирана градска власт. Из дана у дан се можемо уверити да они нису у стању да ученицима основних школа у Крагујевцу обезбеде бесплатне уџбенике и оброк, нису способни да заврше разорену градску тржницу, да омогуће грађанима Крагујевца нормално саобраћајно и комунално функционисање. Ипак ова акција је најпре противзаконита, шта год да је била намера њених учесника. Активисти СНС-а у Крагујевцу рачунају на то да ће им бити толерисано бахато и противзаконито понашање, злоупотреба  јавних установа и школа, као и сервилност њених руководилаца али тако сигурно неће успети да поправе урушени углед у јавности.

 
Инфо Служба ГрО ДС Крагујевац